Cristian Adomniței, fostul șef CJ Iași, achitat în dosarul ”albumul”

X Press
1 Min Read

Cristian Adomniţei, fostul șef al Consiliului Judeţean Iaşi, a fost declarat nevinovat în cazul “Albumul”, după ce inițial primise o sentință de 3 ani şi două luni de închisoare. Hotărârea de astăzi a Curții de Apel Galați este definitivă.

Instanța a decis achitarea, constatând că nu există suficiente probe pentru a susține o condamnare, a concluzionat avocatul Daniel Atasiei, cel care a apărat interesele lui Adomniței.
Scandalul a pornit de la un contract încheiat de CJ cu firma Laser Co SRL, prin care aceasta din urmă se angaja să furnizeze o serie de materiale de promovare a imaginii Iaşului. O parte a acestora nu a fost predată, oficialii şi funcţionarii CJ fiind acuzaţi că au încercat să acopere neîndeplinirea contractului.

Primul care a ieşit din cauză a fost Alin Aivănoaei, care a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru neglijenţă în serviciu. Conform procurorilor, el nu verificase documentele ce au stat la baza plăţilor către Laser Co.

Cristian Adomniţei a fost condamnat în noiembrie 2020 la 3 ani şi două luni de închisoare, în primă instanţă, pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *