Detectoare de fum şi monoxid de carbon instalate gratuit de ISU în locuințele ieșenilor

X Press
1 Min Read

Aproximativ 500 de detectoare de fum şi monoxid de carbon vor fi montate în locuinţele ieşenilor, în cadrul unei campanii derulate prin intermediul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe (ISU) Iaşi.

11 primării din judeţ urmează să transmită către ISU câte o listă cu 25 – 30 de familii în locuinţele cărora vor fi amplasate, gratuit, aceste detectoare. Vor fi alese familiile cu număr mare de membri, în special cele cu mulţi copii, persoane cu dizabilităţi şi vârstnici.

Acţiunea face parte din campania derulată la nivel naţional de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Spațiile în care vor fi montate aceste detectoare trebuie să fie construite înainte de anul 2000. Aparatele sunt de tip independent, fără centrală de detecţie.

Potrivit statisticilor ISU, în anul 2023, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 1.168 de incendii, 245 dintre acestea fiind în case individuale; 54 apartamente în blocuri de locuit, 23 în depozite de furaje şi 123 în anexe gospodăreşti. Au fost înregistrate 52 victime, din care 12 decedaţi şi 40 răniţi.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *