Italienii care au proiectul imobiliar de pe Trei Fântâni vor să construiască gratis o biserică și o creșă. Iată detaliile proiectului FOTO

Xpress
3 Min Read

Reprezentanții firmei care intenționează să construiască un ansamblu imobiliar pe Trei Fântâni spun că vor să pună accent pe dezvoltarea infrastructurii rutiere cât și a comunității din zonă. Investitorii vor să pună la dispoziția Mitropoliei un teren pentru construirea unei biserici. Este vorba despre o suprafață de 6.632 metri pătrați pus la dispoziție special în acest scop. Proiectul va fi realizat în parteneriat cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Dezvoltatorii italieni spun că vor construi și o creșă având o capacitate de 40 de locuri. Această unitate educațională, odată finalizată, va fi donată cu titlu gratuit Consiliului Local Iași, deservind în mod direct familiile din zona Bucium – Trei Fântâni.
Puteți accesa parametrii proiectului în acest link:
U2.1’_POSIBILITATE DE MOBILARE URBANA2_PUZ ITALIMOB (1)
Traficul rutier reprezintă o provocare identificată încă din faza achiziției terenului, iar investitorii sunt dispuși să susțină financiar orice proiect al Consiliului Local destinat rezolvării blocajului de la baza podului Bucium. Soluțiile propuse includ modernizarea căilor de acces existente și dezvoltarea unor pasaje supraterane sau subterane, conform planurilor aprobate local. De asemenea, intalienii spun că vor ceda autorităților locale o suprafață totală de 3.634 mp pentru modernizarea străzilor Dealul Bucium, Gr. T. Popa și Trei Izvoare. De asemenea, investitorii mai vor să predea Consiliului Local încă 4.922 metri pătrați pentru viitoarea variantă ocolitoare a municipiului Iași.

Mobilitatea urbană va fi încurajată prin crearea infrastructurii necesare transportului public, inclusiv prin realizarea unei alveole care să permită atât urcarea-coborârea călătorilor, cât și încărcarea electrică a vehiculelor de transport în comun.
Mai mult, ansamblul rezidențial din Bucium – Trei Fântâni va moderniza și extinde rețelele edilitare locale (apă, canalizare, energie termică, gaze naturale, electricitate), contribuind astfel semnificativ și la dezvoltarea altor proiecte din zonă. Fiecare clădire va beneficia de panouri solare pentru producerea energiei electrice.
În ansamblu, proiectul include peste 43.000 mp de spații libere și plantate, concepute să ofere un habitat confortabil și aerisit. Gruparea în trepte a clădirilor pe diferite regimuri de înălțime asigură o perspectivă armonioasă asupra orașului și o integrare elegantă cu mediul natural.

Cu o investiție totală de peste 100 milioane de euro, acest proiect vrea să aducă beneficii multiple comunității locale prin diversitatea funcțiunilor oferite, dezvoltarea infrastructurii și contribuția financiară consistentă la bugetul local, reprezentând un exemplu de dezvoltare urbană responsabilă. (Redacția)

Share This Article
Leave a Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *