19 aprilie, data când buldozerele vor excava pentru SRU. Anunțul lui Ciolacu

X Press
2 Min Read

Incep lucrarile la Spitalul Regional de Urgenta. Anuntul a fost facut chiar de prim-ministru Marcel Ciolacu care a transmis ca pe data de 19 aprilie constructorii vor da drumul excavarilor pe santier. În urmă cu zece zile au fost semnate contractele pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi şi a Spitalului Regional de Urgenţă Cluj.

Conform proiectului, termenul de derulare a contractului pentru SRU Iaşi este de 48 de luni. Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi va fi desfăşurat pe o suprafaţă de teren de 120.000 metri pătraţi în zona Moara de Vânt şi va avea nouă o suprafaţă construită totală de 202.689 metri pătraţi. SRU Iaşi va avea nouă etaje, 850 de paturi şi 20 de săli de operaţie.

Valoarea totală a proiectului SRU Iaşi este estimată la 668 milioane de euro, bani alocaţi din fonduri europene, un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii şi de la bugetul de stat.

Marcel Ciolacu – Premier Romania: „In Municipiul Iasi după 15 ani s-a semnat si pe 19 aprilie am inteles de la constructor o sa bage buldozerul pentru primul Sptal regional din România. Acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le spunem oamenilor. Nu mai putem sa transmitem negativ, nu mai putem in continuu singuri să ne distrugem minunea de tara pe care o avem.” 02.09.50

TAGGED: ,
Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *