3 milioane de lei vor fi cheltuite pentru organizarea alegerilor în Iași

X Press
2 Min Read
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90

Pentru organizarea alegerilor în municipiul Iași se estimează un cost de 3 milioane de lei, care vor acoperi amenajarea a 270 de secții de votare dispuse în 140 de centre. Fiecare secție va fi echipată cu 5 urne destinate votării pentru primar, consiliul local, președintele consiliului județean, consiliul județean și europarlamentari.

Primarul Mihai Chirica a afirmat că municipalitatea este responsabilă de organizarea și furnizarea tuturor echipamentelor necesare personalului tehnic și desfășurării activității în fiecare secție de vot.

În ceea ce privește afișajul electoral, Primăria va instala panouri în 84 de locuri din municipiu, fiecare partid având dreptul să afișeze un singur poster în perioada 10 mai – 8 iunie. În timpul acestei perioade pre-electorale, afișarea materialelor de propagandă politică nu este restricționată, dar partidele nu pot solicita rambursarea cheltuielilor din bugetul de stat. Autoritatea Electorală Permanentă va rambursa doar cheltuielile efectuate în timpul campaniei electorale.

Birourile electorale necesare pentru desfășurarea alegerilor locale vor fi constituite începând de mâine, odată ce președinții și locțiitorii acestora vor fi desemnați dintre judecătorii ieșeni printr-o tragere la sorți organizată la sediul Tribunalului. Ulterior, birourile electorale vor fi completate cu reprezentanți ai partidelor politice.

Alegerile locale și europene sunt programate să aibă loc pe 9 iunie. În cazul alegerilor europene, perioada de depunere a candidaturilor s-a încheiat ieri. Înscrierile pentru alegerile locale încep pe 16 aprilie și se încheie pe 30 aprilie.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *