13 perchezitii domiciliare in judetul Iasi într-un dosar de evaziune fiscala cu prejudiciu de 1 milion de euro

X Press
2 Min Read

13 perchezitii domiciliare in judetul Iasi intr-un dosar de evaziune fiscala cu prejudiciu de 1 milion de euro. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi împreună cu polițiștii din cadrul I.P.J. IAŞI – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat ieri 13 percheziții domiciliare in Paşcani, Hârlău, comunele Moţca, Stolniceni-Prăjescu, Hărmăneşti şi Ţibana, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în domeniul silvicultură/construcţii.

Investigațiile vizează un număr de 13 persoane fizice și un număr de 2 persoane juridice. De asemenea, au fost puse în executare un număr de 8 mandate de aducere, 8 persoane fiind conduse la sediul poliţiei pentru cercetări.

În cauză au fost identificate bunuri imobile asupra cărora s-au dispus măsuri asigurătorii efective (a fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului pe un număr de 30 de terenuri, 33 de construcţii (industriale, edilitare, precum şi case de locuit), toate aflate pe raza judeţului Iaşi.

Prejudiciul estimat în cauză este de 5.000.000 lei. Activitatea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi, Biroul de Investigaţii Criminale Iaşi, Poliţiei Oraşului Hârlău, Postului de Poliţie Ţibana, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi şi a jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *