Un poliţist a furat și distrus sistemele GPS de pe trei autospeciale ca să nu mai fie urmărit de şefi

X Press
2 Min Read

Un poliţist vrâncean este cercetat de procurorii DIICOT după ce ar fi intervenit asupra a trei sisteme GPS montate pe autospeciale de serviciu, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea.

„La data de 15 ianuarie, s-a constatat lipsa a trei sisteme GPS montate pe autospeciale aparţinând IPJ Vrancea, sisteme care sunt operaţionale din luna noiembrie 2023. Imediat, a fost solicitată intervenţia firmei care asigură mentenanţa, existând bănuiala că s-ar fi intervenit la sistemele montate. Astfel, trei dispozitive GPS nu au mai fost identificate fizic pe autospeciale, asupra unuia existând bănuiala că s-ar fi intervenit neautorizat. Din primele verificări efectuate, rezultă faptul că întreruperea comunicaţiilor ar fi fost efectuată pe timpul executării serviciilor de către acelaşi agent de poliţie”, a precizat IPJ Vrancea, citat de Agerpres.

În cauză a fost sesizată unitatea de parchet competentă, respectiv DIICOT Vrancea, fiind dispusă cercetarea disciplinară a poliţistului prin structura specializată, respectiv Compartimentul Control Intern.

El ar fi furat şi distrus sistemele GPS de pe autospeciale ca să nu mai fie urmărit de şefii lui, conform Ziarul de Vrancea.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, poliţistul ar mai fi cercetat şi într-un alt dosar penal, după ce ar fi fost implicat într-un accident rutier.

El ar fi fost băut și a fugit de la locul accidentului, potrivit Jurnal de Vrancea.

IPJ Vrancea a transmis că se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanţă cu legea şi că, indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *