Cardurile Revolut vor trece la conturi românești. Iată ce trebuie să faceți (FOTO)

X Press
3 Min Read

Mii de ieșeni au primit email de la Revolut prin care au fost informați despre schimbarea conturilor: cele lituaniene pe care le-au avut până în prezent, vor fi înlocuite cu unele românești. Aplicația financiară Revolut, care are peste 4 milioane de utilizatori în România a anunțat oficial miercuri, începerea implementării progresive a IBAN-ului local românesc propriu. IBAN-ul (International Bank Account Number – număr internațional de cont bancar) local românesc urmează să fie furnizat din ultimul trimestru al anului 2024, de către sucursala din România a băncii digitale europene Revolut Bank UAB -companie înregistrată în Lituania.

România este a doua cea mai mare piață a Revolut la nivel global, după numărul de clienți retail și prima în UE. În ultimele 12 luni, Revolut a deschis sucursale locale în Irlanda, Franța, Spania și Olanda. Sucursala din România precum și sucursalele din alte piețe cheie pentru companie vor deveni operaționale, printr-un proces etapizat, până la finalul anului.

În 2022, banca a inițiat demersurile de reglementare pentru înființarea unei sucursale locale în România, fiind înregistrată în Registrul Instituțiilor de credit în categoria „Sucursale ale instituțiilor de credit din alte state membre”, administrat de Banca Națională a României.

Sucursala Revolut va începe să funcționeze efectiv în decembrie 2024, asigurând în continuare o prezență integral digitală a serviciilor bancare, fără prezența unei rețele de unități bancare.

Odată cu transferul contului, veți primi un nou IBAN Revolut local. După ce are loc transferul, toate plățile trimise către IBAN-ul românesc actual vor fi returnate expeditorului. IBAN-ul lituanian existent va rămâne în continuare valabil.

Revolut recomandă să trimiteți din timp detaliile noului tău IBAN către toate persoanele care vă trimit plăți, inclusiv către angajator.

“Știm că acest demers poate fi de durată, așa că ne vom asigura că ai destul timp la dispoziție pentru a-ți actualiza detaliile. Debitările directe, abonamentele și cardurile existente vor rămâne valabile și vei avea în continuare acces la istoricul tranzacțiilor anterior migrării. În cazul în care ai un credit deschis la Revolut, termenii acestuia nu vor suferi nicio modificare. După transfer, va fi necesar să îți actualizezi informațiile personale, în conformitate cu reglementările locale”, mai precizează cei de la Revolut.

 

Share This Article
2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *