Casă făcută scrum în Valea Lupului

X Press
3 Min Read

Azi dimineață, în jurul orei 05.20, a izbucnit un incendiu la o locuință din localitatea Valea Lupului. La fața locului au fost trimise de urgență două autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă, un echipaj de prim ajutor calificat și o autoplatformă pentru salvări de la înălțime.

Când forțele de intervenție au ajuns, incendiul se extinsese în mod generalizat, iar în consecință, a fost solicitată o altă autospecială de intervenție și stingere cu apă și spumă.

La ora 06.30, incendiul a fost complet stins. Cauza probabilă a acestuia este în curs de investigare.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Pompierii ieșeni vă recomandă câteva măsuri de prevenire a incendiilor:
Improvizațiile în cazul folosirii defectuoase a mijloacelor de încălzire, exploatarea necorespunzătoare a buteliilor, suprasolicitarea instalațiilor electrice, duc de cele mai multe ori la urmări foarte grave.
– Nu folosiți sobe și alte mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum și aprinderea focului utilizându-se lichide inflamabile;
– Nu depozitați materiale combustibile în incinta centralei termice de la subsolul locuinței;
– Verificați coșurile de evacuare a fumului, reparați-le, izolați-le termic și curățați-le periodic;
– Nu utilizați aeroterme, radiatoare, calorifere electrice construite artizanal sau defecte;
– Nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat;
– Nu așezați sau păstrați butelii de gaze în apropierea oricăror surse de căldură;
– Nu folosiți butelii de gaze lichefiate fără regulatori de presiune, cu garnituri deteriorate ori cu furtunuri de cauciuc fisurate sau lărgite la capete;
– Nu folosiți flacără pentru verificarea etanșeității buteliei, garniturilor, regulatorilor de presiune sau a furtunului/conductei de gaz; verificarea se face numai cu emulsie de apă cu săpun;
– Nu încălziți cu flacără buteliile și nu le folosiți culcate, răsturnate sau înclinate;
– Nu transvazați gazul din butelie în orice alte recipiente și nu folosiți butelii improvizate;
– Nu lăsați mâncarea pe foc nesupravegheată;
– Nu lăsați copiii nesupravegheați în locuință, cu lumânări aprinse, sobe, plite și/sau aparate electrice aflate în funcțiune.

TAGGED: , ,
Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *