A început campania electorală! Iată ce promit principalii competitori pentru funcția de primar al municipiului Iași FOTO

X Press
6 Min Read
  1. Astăzi ia startul campania electorală 2024 care are termen de finalizare data de 8 iunie, la ora 7 dimineață. Sondajele interne ale partidelor cât și cele publice dau ca și principali competitori pentru funcția de primar al Iașului pe Mihai Chirica (PNL) urmat la distanță de către Marius Bodea (USR). Bodea se ”bate” pe aceleași voturi cu Cozette Chichirău, avantaj Mihai Chirica.

Dar ce promite Mihai Chirica pentru a fi votat pentru un nou mandat de primar al Iașului? Dar Marius Bodea, care ar fi principalul contracandidat al lui Chirica?

Un candidat pentru o funcție de demnitar trebuie să aibă definite clar identitatea și valorile personale, precum familia, integritatea, transparența, respectul și dedicarea pentru comunitate. Aceste aspecte contribuie la crearea unei imagini autentice și credibile în fața electoratului. Fiecare dintre candidați subliniază mai mult sau mai puțin care sunt atuurile din aceste puncte de vedere. De asemenea, candidatul trebuie să identifice și să înțeleagă problemele-cheie cu care se confruntă comunitatea și să propună soluții concrete pentru acestea. Fie că este vorba despre infrastructură, educație, sănătate sau mediu, candidatul trebuie să demonstreze că înțelege nevoile și preocupările locuitorilor.

Mihai Chirica, în afară de pagina administrată pe Facebook unde afișează aproape zilnic păreri personale cât și evenimente în calitate de primar al Iașului, pe Internet el are o pagină care poate fi accesată la adresa www.mihaichirica.ro La accesarea acesteia, apara un fundal cu sigla galbenă a PNL ”Totul pentru Iași”, apoi un buton pe care scrie vag ”Mesaj electoral 2024”. Am apăsat acest buton și ne-a apărut următorul mesaj, încadrat de o fotografie în care primarul Mihai Chirica dăruiește câteva flori unor femei, pe stradă. Iată mesajul:

”Dragi ieșeni,
Alături de Dumneavoastră, am acționat ca o ECHIPĂ și am reușit să transformăm Iașul într-unul din cele mai frumoase orașe ale României! Pe lângă proiectele locale și naționale, un rol esențial în schimbarea Iașului l-au avut FONDURILE EUROPENE. Cu bani de la Uniunea Europeană, am modernizat TRANSPORTUL în comun: am cumpărat tramvaie și autobuze noi, am schimbat căile de rulare și am redus poluarea, prin folosirea autobuzelor electrice. Tot cu fonduri europene, am investit în EDUCAȚIE: modernizăm școlile și construim grădinițe! Prin fonduri nerambursabile, avem grijă de SĂNĂTATEA noastră: începem construirea Spitalului Regional de Urgență la Iași, alături de Sala Polivalentă! Iașul este campion la atragerea de fonduri europene! În ultimii ani, peste 1 miliard de lei a ajuns la Iași, iar efectele investițiilor se văd peste tot.
Dar putem mai mult! Prin echipa națională, alături de Guvernul și Președintele României, și prin echipa regională, alături de parlamentarii și aleșii locali, Municipiul Iași devine o voce auzită în Europa! Alegerile din 9 iunie au miză foarte mare pentru Iași. În primul rând, vom alege echipa de europarlamentari care se va lupta pentru România în Parlamentul European. În al doilea rând, vom alege direct pe cei care vor avea responsabilitatea continuării proiectelor comunității ieșene. Iar nu în ultimul rând, vom alege echipa de consilieri care va munci alături de Primarul Municipiului Iași și de Președintele Consiliului Județean Iași.
Sunt convins că vocea Iașului va deveni una cu adevărat puternică atunci când ne vom exprima pe un singur glas: primarul Municipiului Iași are nevoie de o echipă unită
alături, la fel ca și președintele Consiliului Județean.
Proiectele cu adevărat mari se fac în ECHIPĂ!

Candidatul Marius Bodea are un atu din acest punct de vedere în raport cu actualul primar Mihai Chirica. Pe domeniul de internet al candidatului Marius Bodea, respectiv www.mariusbodea.ro acesta are postate opt soluții pentru problemele cheie ale Iașului. De altfel, și grafica celor opt soluții prezentate de către acesta sunt ușor de folosit și citit de către cei interesați de platforma sa electorală. Este ceva totuși în plus față de Chirica, desi soluțiile prezentate nu par a fi verificate de către specialiști.
Iată una dintre soluțiile pentru deblocarea rutieră a municipiului Iași, cea mai consistentă problemă cu care se confruntă orașul nostru.

”În acest moment, avem un oraș blocat la toate ieșirile tocmai din cauza lipsei unei alternative reale la transportul cu mașinile personale!
Propun alocarea exclusivă a tramvaielor noi deja contractate, în număr de 32, care au capacitate foarte mare și sunt de ultimă generație, pentru 2 mari axe care traversează orașul: Copou-Capăt CUG și Zona Industrială-Capăt Dacia.
Aceste axe trebuie să devină rutele de traversare rapidă a orașului, printr-o decizie curajoasă, dar extrem de necesară și benefică: de la Rond Agronomie și până la Capăt CUG, axa de transport public trebuie individualizată cu separator din bordure”, își începe prima prezentare candidatul Bodea, cu titlul ”Deblocarea traficului din Iași, o soluție pentru 50 de ani”, scrie Marius Bodea pe platforma sa electorală. (Vlad MIREA)

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *