A8 si alte cinci proiecte de autostrăzi şi drumuri expres trec de la CNAIR la nou înfiinţata Companie Naţională de Investiţii Rutiere.

X Press
1 Min Read

Ministrul Transporturilor a emis ordinul prin care șapte proiecte importante de autostrăzi și drumuri expres sunt transferate de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) către nou înființata Companie Națională de Investiții Rutiere (CNIR).

Acest ordin, condiția esențială pentru alocarea bugetului necesar CNIR, a fost semnat de Sorin Grindeanu în doar cinci zile de la încheierea interimatului de 11 luni al lui Cătălin Urtoi la conducerea CNIR și numirea lui Gabriel Budescu în funcția de director general.

Cătălin Urtoi se întoarce în calitate de membru al Consiliului de Administrație al CNIR, de unde va monitoriza implementarea proiectelor referitoare la sectorul montan al autostrăzii A8 între Miercurea Nirajului și Leghin, precum și la segmentul Moțca-Iași-Ungheni din Moldova. Faptul că trei dintre cele șapte proiecte transferate la CNIR sunt din regiunea Moldovei a determinat remarca lui Cătălin Urtoi că CNIR este o “companie a Moldovei”.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *