Anul şcolar 2024-2025. Repartizarea elevilor se va face prin tragere la sorţi sau în ordine alfabetică, din toamnă. Copiii se vor trezi cu alţi colegi sau profesori

X Press
1 Min Read

Începând cu anul școlar următor, se impun noi reguli pentru repartizarea elevilor. Copiii din clasele zero, a cincea și a noua vor fi distribuiți prin tragere la sorți sau în ordine alfabetică. Această schimbare a provocat revoltă printre părinți, în special din cauza faptului că și profesorii vor fi aleși în mod aleatoriu.

Mădălina Iacob, reporter la Observator, relatează că Ministerul Educației a pus la dispoziția școlilor două opțiuni pentru selecția aleatorie a elevilor din aceeași clasă. Prima opțiune este tragerea la sorți, unde copiii sunt împărțiți în două grupuri, fete și băieți, și distribuiți alternativ în fiecare clasă (A, B, C etc.). A doua opțiune este repartizarea în ordine alfabetică, fiecare elev fiind arondat la fiecare clasă în ordine alfabetică alternativ, până când lista se termină. Această procedură se aplică pentru clasele zero, a cincea și a noua.

La clasa a cincea, distribuirea se face doar în cazul în care numărul de elevi din clasele a patra este prea mare sau în cazul apariției unor noi formațiuni de studiu. Cei mai nemulțumiți sunt copiii, care se confruntă cu schimbări în componența colegilor lor de clasă.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *