Autostrada „Unirii” A8: Un nou lot din Moldova, scos la licitație. Va avea 7 tuneluri pe traseu, iar construcția va dura patru ani

X Press
2 Min Read

Al doilea tronson din Moldova al Autostrăzii „Unirii A8, care va lega Transilvania de Moldova și de republica Moldova a fost scos la licitația de proiectare și execuție. Este practic și primul lot montan din A8 scos la licitație.

Este vorba despre tronsonul de 19,3 km dintre Leghin și Pipirig, în apropiere de Tg. Neamț. Tronsonul practic vine în continuarea primului tronson deja contractat pentru execuție, cel de circa 30 de km de la Leghin până la Moțca, la intersecția cu DN2.

Tronsonul Leghin – Pipirig este practic și primul tronson din A8 scos la licitație care intră în zona montană.

Contractul prevede proiectarea și execuția a:

19,3 km lungime traseu
7 tuneluri
46 poduri, pasaje și viaducte, cel mai lung viaduct având o lungime de 428 metri

Valoarea estimată a contractului este de 3,8 miliarde lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, din cadrul Programului Transport 2021 – 2027.

Durata contractului va fi de 48 luni, din care 12 luni pentru etapa de proiectare și 36 luni pentru etapa de execuție.

Termenul de depunere al ofertelor este 25 iunie 2024.

Acesta este cel de-al doilea lot al acestei autostrăzi scos la licitație în acest an, după ce, la începutul lunii trecute, a fost publicat anunțul de licitație publică pentru lotul Miercurea Nirajului – Sărățeni (23,4 km).

Mai mult, pe Hotnews

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *