Axa rutieră Iași – Suceava, lucrare departe de a fi terminată. Am găsit un canal fisurat legat cu sârmă, o stație de autobuz cu cratere FOTO

X Press
3 Min Read

Drumul Iași – Suceava prin Breazu este aproape finalizat. De la Iași până la Ceplenița se poate merge lejer iar unele porțiuni sunt frumoase din punct de vedere peisagistic. Se mai lucrează între Ceplenița, Scobinți, Sirețel și Lespezi.

Însă două porțiuni din axa rutieră par blestemate. Prima, o bucată de drum care coboară pe lângă lacul situat între localitățile Movileni și Gropnița. Firma constructoare a fost nevoită să stabilizeze un versant și să prevină scurgerile de apă de pe deal, însă se pare că nu a reușit. Zilele trecute, muncitorii au săpat din nou în adâncimea șanțului de scurgere a apelor pluviale după ce șoseaua nouă s-a fisurat în urma unor ploi abundente. FOTO Ei au adăugat piatră la baza șanțului și au tasat cu compactorul urmând să reconstituie rigola cu beton.

Tot aici, jurnaliștii au fotografiat un colector de apă îngropat în pământ dar care este fisurat iar muncitorii l-au legat cu sârmă. La propriu, deși apa trece prin el ca printr-o sită. Este clar că sistemul de drenare este compromis în acest fel.

De asemenea, muncitorii au trebuit să spargă asfaltul abia turnat pentru a repara scurgerea.

La mică depărtare, o stație de autobuz pare “bombardată”: bitumul din stație s-a găurit de parcă a fost bombardat de către ruși.

Un alt loc care dă de furcă constructorilor drumului se află pe malul lacului Bulbucani, între Gropnița și Focuri. Este clar că șoseaua a fost construită prea aproape de luciul apei, fără ca malul să fie consolidat. Astfel, o porțiune din șosea a căzut la propriu în apă în cursul anului trecut. Firma constructoare a reparat porțiunea de drum, fără să asfalteze.

Obiectivul general al proiectului Axa Rutieră Strategică 1 Iași – Suceava este îmbunătățirea accesibilității și a mobilității populației, bunurilor și serviciilor, în vederea stimulării dezvoltării economice durabile, prin modernizarea a 167,933 km de drumuri județene din județele Iași și Suceava aflate în proximitatea TEN-T și conectarea a 22 de unități administrativ-teritoriale urbane si rurale la această rețea trans-europeană de transport.

92 de km sunt pe raza județului Iași și traversează comunele Rediu, Movileni, Gropnița, Focuri, Coarnele Caprei, Belcești, Cotnari, Ceplenița, Scobinți, Sirețel și Lespezi. (Vlad MIREA)

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *