Bătăuși de 4 ani la o grădiniță din Vaslui: au bătut un coleg și l-au sechestrat în debara

vaslui, batausi, gradinita

X Press
3 Min Read

Doi copii de patru ani sunt acuzați că ar fi închis un alt coleg într-o debara și l-ar fi agresat, acesta strigând după ajutor. Părinții victimei, încercând să-l protejeze pe micuț, nu au notificat poliția, ci l-au dus direct la spital pentru investigații medicale.

Personalul medical a alertat imediat Poliția și Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului din Vaslui.

Conducerea grădiniței vorbește despre un “presupus incident”, deoarece verificările încă trebuie făcute pentru a confirma sau infirma povestea.

“Nu am primit nicio plângere sau reclamație din partea părinților, niciun semn că copilul în cauză sau altul ar fi avut probleme acasă. Informația mi-a fost transmisă de colegi, am încercat să discut cu părinții copilului victimă, dar nu au dorit să coopereze. Mai târziu, aceștia au transferat copilul la o altă grădiniță. În paralel cu investigația poliției, am demarat și noi una proprie, cu o Comisie de Disciplină pentru a clarifica situația”, a explicat Ana Todeilă, directoarea grădiniței, pentru Vremea Nouă. Ea a adăugat că cei trei copii implicați nu au avut probleme înainte.

“Sunt copii liniștiți, care nu au lipsit de la grădiniță. Avem ședințe cu părinții, îi încurajăm să comunice cu noi, dar până acum nu am primit nicio plângere. Până când nu vom finaliza verificările, putem spune doar că este un presupus incident. Nu știm exact ce s-a întâmplat, unde și cum. Inițial, am primit informații că ar fi avut loc în sala de clasă, apoi în baie, iar apoi s-a spus că incidentul a avut loc în debara. Copilul nu a plâns în ziua respectivă și nu a spus colegilor că ar fi fost agresat. A fost preluat de bunici, iar abia apoi am aflat despre acest presupus incident”, a afirmat directoarea grădiniței.

DGASPC Vaslui a intrat și ea în acest caz pentru a investiga circumstanțele exacte ale incidentului, urmând să discute cu părinții copiilor implicați.

“Am încercat să contactăm părinții pentru clarificări. Până acum, răspunsurile au fost parțiale, așa că vom încerca să-i contactăm din nou în perioada următoare”, a transmis Romeo Crețu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Poliția a deschis un dosar penal pentru a stabili dacă copilul a fost victima unei agresiuni sau a unui abuz.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *