Brusc, s-au reluat lucrările în fața Teatrului Național. Ar fi trebuit să fie terminate în 2022

X Press
2 Min Read

Lucrările la parcul din fața Teatrului Național au fost reluate, conform anunțului făcut de Primărie, în ciuda faptului că contractul pentru aceste lucrări a fost semnat în august 2021. Potrivit documentației de licitație, termenul inițial pentru finalizarea lucrărilor era de 12 luni.

Primăria explică întârzierea lucrărilor prin faptul că șantierul a fost blocat de o dezbatere prelungită care a durat mai mult de 18 luni. Deși contractul a fost semnat în august 2021, lucrările efective au început abia în iulie 2022. Primarul Mihai Chirica a menționat că această întârziere a fost cauzată de modificările necesare aduse proiectului inițial.

La sfârșitul anului trecut (2023), Comisia Națională de Arheologie de la Ministerul Culturii a aprobat raportul de cercetare arheologică preventivă realizat de echipa de specialiști de la Complexul Muzeal Național Moldova. Această comisie a cerut conservarea unor vestigii descoperite în parc, ceea ce a necesitat ajustări ale proiectului tehnic.

Primăria a subliniat că lucrările vor continua în etape, iar mare parte din vegetația existentă, inclusiv zona platanilor, va fi păstrată. De asemenea, a fost realizat un studiu peisagistic ca parte a documentației pentru atribuirea contractului.

Primarul Mihai Chirica a declarat că au fost necesare modificări ale proiectului tehnic împreună cu o echipă de arhitecți specializați pentru a relua lucrările, respectând recomandările arheologilor, în vederea conservării corecte a vestigiilor descoperite.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *