Ce CV are noul rector al celei mai vechi universități din țară. Lui Maha i se pregătește un traseu electoral în PNL Iași

X Press
3 Min Read

Noul rector al Universității Alexandru Ioan Cuza Iași este prof. univ. dr. Liviu George Maha. Acesta l-a surclasat pe Tudorel Toader la alegerile care au avut loc ieri, pentru funcția de rector al universității. Toader a stat vreme de opt ani la cârma UAIC și era considerat compromis pentru această funcție încă din vremea când administra Ministerul Justiției. El era contestat de către unii colegi de la UAIC încă de atunci deoarece era suspectat că făcea “jocurile” partidului PSD aflat la cârma lui Dragnea.

Dacă fostul rector Tudorel Toader era văzut cu afinități către polul PSD, noul rector UAIC este condiderat a fi “lipit” de PNL. După victoria de aseară, Maha este văzut deja de către unii PNL-iști ca un meteor electoral, deoarece noua poziție îl “califică”. Actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Iași, Sorin Dangă, a postat deja pe Facebook fotografii cu Maha din vremea studenției, la Universitatea Cuza. “Martie 1999…
Acum 26 de ani, în luna martie o mână de studenti ‘dinozauri’ înființau Liga Studentilor Economiști din Iași! ‘Doar uniți vom fi învingători!’.
Liviu Maha a fost unul dintre ei, iar pe parcursul acestor ani a fost alături de noi… multe generații de studenti. Mulțumim pentru amprenta lăsată în viețile noastre!
Martie 2024… Felicitari Liviu George Maha, rector UAIC! Ne bucurăm pentru tine, îți dorim succes și ‘Povestea continuă'”, a scris actualul vicepreședinte CJ.

Unii profesori universitari de la UAIC sunt de părere că noul rector are un CV destul de “subțire” pentru una dintre cele mai respectate universități din țară. Însă Maha a parcurs toate “treptele” până să devină profesor universitar și lucrează în paralel la vreo două firme ca și consultant, economist.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul UAIC, din 2015 și până în prezent, Maha are calitatea de profesor universitar. Acesta a fost pe rând conferențiar universitar, lector universitar, asistent universitar, preparator universitar și cadru didactic universitar.
Noul rector este și consultat și administrator al firmei Solutions Invest Group SRL cât și consultant la Roserv Consulting SRL. De asemenea, el este și economist la SC Hoffer SRL. (Vlad MIREA)

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *