VIDEO Cei mai buni elevi din Iași și profesorii lor, premiați la Gala Excelenței în educație

X Press
1 Min Read

Elevii din județul Iași care au obținut performanțe remarcabile la olimpiade naționale și internaționale în anul școlar 2022-2023 au fost sărbătoriți în cadrul unei ceremonii de premiere ce a avut loc vineri, 16 februarie. În cadrul Galei Excelenței în Educație, organizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași, au urcat pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași 242 de elevi și 198 de profesori care i-au îndrumat, împreună cu directorii celor 35 de școli unde aceștia studiază.

Unul dintre cele mai așteptate momente ale evenimentului a fost acordarea distincției „Elevul Anului” și a premiului „Gheorghe Asachi” pentru mentorul său. Daniel-Nicolae Hanganu, medaliat cu aur la Olimpiada Internațională de Geografie din 2023, a fost desemnat „Elevul Anului”. Acesta a beneficiat de îndrumarea coordonatoarei sale, Cornelia Mihaela Fiscutean, care a fost distinsă cu premiul „Gheorghe Asachi”.

„Echipa competitionala a anului scolar a asezat, din nou, Iasul la nivelul de performanta nationala si internationala, datorita elevilor inzestrati nativ cu un potential extraordinar pe care profesorii lor, daruiti pedagogic, l-au identificat si l-au transformat din portofoliu de inzesstrare, intr-un portofoliu de rezultate”, a declarat Luciana Antoci, Inspector Gen. ISJ Iasi.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *