Cel mai frumos sat din lume este din România. Din ce județ face parte

X Press
1 Min Read

România este vestită în lume pentru peisajele sale superbe, natura sălbatică, tradiții pitorești și oameni primitori. Și există trei așezări rurale în țară, de o frumusețe răpitoare. Un județ anume, preferat de turiști, deține două localități considerate „Comuna Comunelor“.

Trei localități celebre în România dețin în acești moment titlul de „Comuna Comunelor“: Rășinari (Sibiu), Biertan (Sibiu) și Ciocănești (Suceava). Practic, Sibiul este singurul județ din România în care două așezări au căpătat acest statut.

Rășinari a primit titlul din partea ACoR, anul trecut, după ce a devenit faimos la nivel internațional. În urma unei competiții derulată de Organizația Mondială a Turismului, la care au participat 57 de țări, localitatea din Mărginimea Sibiului a devenit „cel mai frumos sat din lume“ grație „Best Tourism Villages 2022”.

Rășinari face parte dintr-o regiune etnografică unică a României, amplasată în sudul Transilvaniei, Mărginimea Sibiului. Se remarcă prin moștenirea sa culturală și istorică – patrimoniul arhitectural, bogăția de datini, talentul și priceperea localnicilor în anumite activități, meșteșuguri, gastronomie și multe altele

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *