Cod galben de vânt în Iași până la ora 20

X Press
2 Min Read
A woman holding an umbrella struggles in the wind during storm Ciara in Bern, Switzerland, 10 February 2020. Severe warnings have been issued for Western and Northern Europe as storm Ciara -- also known as Sabine in Germany and Switzerland, and Elsa in Norway -- is bringing strong winds and heavy rains causing disruption of land and air traffic. Winter storm Ciara reached Switzerland last night. EPA-EFE/, Image: 497533713, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: ANTHONY ANEX / EPA / Profimedia

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o avertizare cod galben de vreme rea, pentru mai multe județe din România, printre care și Iașul.

Avertizarea cod galben este valabilă astăzi, între orele 08 și 20.

În intervalul menționat, vântul va prezenta intensificări temporare în Moldova și nord-estul Munteniei, cu viteze la rafală de 55…65 km/h.

Intensificări ale vântului cu viteze în general de 45…55 km/h vor fi și în restul Munteniei, Dobrogea și local în Oltenia.

Meteorologii anunță temperaturi negative în următoarele nopți, care vor ajunge chiar la -10 grade în depresiuni.

Florinela Georgescu, director executiv în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat în exclusivitate la Antena 3 CNN cum va fi vremea în perioada următoare și la ce trebuie să ne așteptăm.

”Rămânem cu o vreme severă în partea centrală a țării, în special în Carpații Meridionali și Occidentali, unde ploile vor mai fi importante cantitativ, iar la peste 1500-1700 m va continua să ningă și să se depună strat de zăpadă.

De mâine noapte așteptăm o ameliorare din punct de vedere al precipitațiilor.

Temperaturile vor continua însă să scadă, o scădere lentă care ne va menține totuși peste temperaturile normale pentru această perioadă.

Vor fi și intensificări ale vântului, în special mâine în zona de est a teritoriului, pe arii restrânse și în alte regiuni, în contextul acestei vremi schimbătoare aduse de acest ciclon”, a explicat, ieri, Florinela Georgescu la Antena 3 CNN.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *