Comisia care monitorizează activitatea poliției, jandarmilor și pompierilor din Iași are un nou șef – consilierul județean Adrian Acostoaiei FOTO

X Press
2 Min Read

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Iași este un organism independent, cu rol consultativ, care funcționează în cadrul Consiliului Județean, în scopul creșterii și monitorizării siguranței cetățenilor. În componența ATOP intră șefii instituțiilor de forță și anume Poliția, Jandarmeria, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Poliția Locală, Poliția de Frontieră, unul dintre subprefecții Iașului -Adina Gîrjan cât și trei reprezentanți ai comunităţii civice.

Începând de ieri, ATOP are un nou președinte în persoana lui Adrian Acostoaiei, șeful filialei ieșene a Partidului Mișcarea Populară (PMP). Adrian Acostoaiei este și consilier județean PMP. Acesta îi succede lui Constantin Dolachi, numit subprefect în urmă cu o lună de zile. „Împreună cu ceilalți membri, cu reprezentanții instituțiilor de ordine publică și ai societății civile, vreau să transformăm ATOP într-o structură care să promoveze în mod real interesele comunităţii, pentru a asigura un climat de siguranţă şi securitate publică în județul Iași. Siguranța cetățeanului este prioritată”, a declarat Adrian Acostoaiei.

În aceeași ședință a fost stabilită și componența celor trei comisii ale ATOP Iași: comisia de coordonare, situații de urgență și pentru petiții, comisia de planificare, stabilire și evaluare a indicatorilor de performanță minimali și comisia pentru probleme sociale, standarde profesionale, consultanță și drepturile omului.
Dintre aleșii CJ, din ATOP mai fac parte Marius Dănuţ Minea (PNL), Andrei Apreotesei (PNL), Radu-Ionel Ursanu (PMP), Daniel Dîscă (USR) și Costică Pîntea (PSD). Reamintim că ATOP girează prin activitatea sa reprezentarea și promovarea intereselor comunității în scopul asigurării unui climat de siguranță și securitate publică în Iași.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *