Curse directe, fără escală, București-New York. Cât costă un bilet

avion, bucuresti new york

X Press
2 Min Read

De anul viitor vom putea ajunge la New York cu un zbor direct din București. Pentru prima dată, după 20 de ani, o companie aeriană românească va relua zborurile transatlantice fără escală.

A obținut toate autorizațiile necesare și a primit primul avion lung curier cu care vor fi efectuate aceste curse.

În doar peste doar 10 ore și un pic vom ajunge, astfel, la New York. Este un Airbus A330-200 care poate zbura 14 ore fără oprire, autonomie suficientă pentru a efectua curse non-stop spre America sau spre Asia.
Preţul unei călătorii porneşte de la 349 euro, pentru clasa economic, şi 1.899 euro, pentru clasa business, iar zborul va dura mai puţin de zece ore.

Este singura asemenea aeronavă lung curier înmatriculată acum în România, iar compania care o deține va fi prima de la noi din țară care va efectua astfel de zboruri regulate transatlantice după mult timp.

Chiar anul acesta se împlinesc 20 ani de când compania națională și-a întrerupt zborurile directe către SUA. Ei bine, aceste curse vor fi reluate în primăvara anului viitor, iar anunțul oficial privind lansarea zborurilor spre America va veni mai devreme decât vă așteptați.

Știu că prima destinație va fi New York acolo unde pentru început vor fi efectuate 4 curse pe săptămână. Compania are, însă, în vedere și alte destinații de pe tărâm american, dar și din Asia.

Până la lansarea acestor curse, interiorul aeronavei va fi refăcut complet. Va avea 275 de locuri configurate în 2 clase de călătorie, business și economy. Iar în cabina economy, scaunele vor fi poziționate în configurația 2-4-2 cu două culoare.

Lansarea acestor curse vine odată cu șansa României de a fi admisă în programul Visa Waiver de călătorii fără vize în Statele Unite. Ambasadoarea SUA la București anunța recent că speră ca românii să poată călători fără vize de la finalul anului 2025.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *