De cine îi este frică primarului Chirica? Face apel la ”o atmosferă sobră și civilizată” la manifestările de pe 24 ianuarie

X Press
3 Min Read

Primăria Iaşi a făcut vineri apel la participanţii la acţiunile organizate în oraş în 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor, să păstreze o atmosferă ”sobră şi civilizată” şi să se abţină de la ”manifestări de natură politică şi de la mesaje şi sloganuri care incită la ură”, potrivit News.ro. Apelul vine după ce în 2021 primarul Mihai Chirica a fost stropit cu iaurt de un protestatar, iar în 2022 George Simion a fost atacat cu cerneală.

Conducerea primăriei a anunțat că aşteaptă un număr semnificativ de participanţi la manifestările care vor fi organizate în oraş de Ziua Unirii şi că din acest motiv circulaţia rutieră prin centrul Iaşiului va fi restricţionată.

”Facem apel la toţi participanţii să respecte şi să păstreze atmosfera sobră şi civilizată potrivită celebrării unui act istoric fundamental, 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, să se abţină de la manifestări de natură politică şi de la mesaje şi sloganuri care incită la ură şi discriminare de orice fel”, a transmis Primăria Iaşi, într-un comunicat de presă.

Circulaţia rutieră şi a mijloacelor de transport public în zona centrală va fi restricţionată miercuri, în funcţie de necesităţi, măsurile fiind luate de Poliţia Rutieră, cu sprijinul Poliţiei Locale. De asemenea, poliţiştii vor dirija autovehiculele participanţilor din alte localităţi spre zone de parcare speciale.

Accesul în zona evenimentelor din Piaţa Unirii va fi controlat de forţele de ordine. Este interzis accesul cu materiale contondente. De asemenea, comercializarea şi consumul de băuturi alcoolice pe o rază de 500 de metri sunt interzise.

În 24 ianuarie, manifestările programate în Piaţa Unirii vor începe la ora 10.00, cu un spectacol de muzică populară. Programul oficial va începe la ora 11.00 şi va include o slujbă religioasă, depuneri de coroane la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, discursurile oficiale, dar şi prinderea celor prezenţi în Hora Unirii.

Peste 330 de militari vor defila în centrul municipiului Iaşi, de Ziua Unirii Principatelor, parada urmând să includă, în funcţie de condiţiile meteo, şi un survol al elicopterelor militare. La manifestări sunt aşteptaţi liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, dar şi liderii partidelor din opoziţie.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *