Diferențe uriașe de temperatură în Iași, noaptea trecută: -20 de grade Celsius de-a lungul Bahluiului, -5 grade în Copou

X Press
2 Min Read

Azi dimineață a fost cel mai frig de-a lungul Bahluiului, arată meteorologii.

Dacă în zonele Dacia, Bahlui, capăt Păcurari și ERA ieșenii au dârdâit la sub -20 de grade Celsius, În Copou a fost cel mai cald: -5 grade Celsius.

Datele au fost prezentate de meteorologul ieşean Lucian Sfîcă şi asist.dr. Petrică Bistricean, pe pagina de facebook Meteo Moldova. Celsius. Oricum, temperaturi puţin mai ridicate decât minimele de ieri (chiar şi sub -23 grade C).

Iată postarea de astăzi a site-ului mai sus citat, sub semnătura celor doi universitari:

«Încă o dimineaţă rece şi pe alocuri geroasă în Moldova. În Iaşi, minima în lunca Bahluiului ca coborât sub -20C, valori confirmate de punctul nostru de la Radiocom/Uricani şi de o prelevare în teren în zona joasă dintre cartierul Dacia şi Carrefour Era. În restul oraşului valori mai blânde decât ieri dimineaţă şi o inversiune termică intensă ce a ridicat valorile de temperatură până spre -5C în regiunea mai înaltă din Copou. Şi pe celelelalte coline din jur situaţia a fost similară.

Ca o completare la distribuţia temperaturii în oraşe prezentată aici pentru dimineaţa de ieri, astăzi completăm imaginea oraşelor moldave în astfel de condiţii cu Suceava, acolo unde, ca şi la Botoşani, partea veche a oraşului amplasată pe platou interfluvial înregistra valori de -3 la -5C în timp ce în lunca râului Suceava temperaturile au coborât până la -14C (Conf. dr. Lucian Sfîcă/Asist. dr. Petrică Bistricean).»

Mai multe informații, pe Meteo Moldova

TAGGED: ,
Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *