Fiul unuia dintre cei mai bogați ieșeni a stat o noapte în spatele gratiilor după ce a vândut drogul Cristal colegilor de școală! Iată cine este acesta FOTO

X Press
4 Min Read

Brigada de Combatere a Criminalității Organizată Iași și procurori DIICOT Iași au făcut zilele trecute peste 20 de percheziții la Iași și Cluj Napoca la membrii unei rețele de droguri sintetice. Aceștia vindeau in special drogul denumit “Cristalul Roșu” printre elevii mai multor școli din municipiul Iași. La rândul lor, dealerii vindeau “Cristal” către alți elevi. Astfel, fiul omului de afaceri Ion Zapodeanu lua droguri sintetice de la membrii rețelei și le vindea mai departe, colegilor și elevilor cunoscuți. Acesta a stat în arest 24 de ore pentru infracțiunea de trafic de droguri de mare risc.

“La data de 21 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași au pus în aplicare 24 de mandate de percheziție domiciliară în județele Iași și Cluj, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, deținere, fără drept de droguri de mare risc în vederea consumului propriu și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că începând cu anul 2023 pe raza municipiului Iași a acționat o rețea de distribuție de droguri și substanțe psihoactive, în care rolul de lider a fost deținut de către un inculpat (recidivist, condamnat anterior pentru fapte similare), care s-a aprovizionat cu drogul de mare risc cunoscut sub denumirea generică de cristal (3-CMC), dar și cu droguri de risc (canabis și ketamină), de la diverși furnizori, în special din municipiul Cluj-Napoca, iar ulterior, prin intermediul altor inculpați (persoane din cercul său apropiat), le-a comercializat preponderant către adolescenți, mare parte elevi ai unor instituții de învățământ din municipiul Iași, unii dintre aceștia devenind la rândul lor furnizori pentru alți tineri. De asemenea, din probatoriul administrat a mai rezultat că liderul rețelei a distribuit și comercializat droguri de mare risc și cu ocazia unor evenimente muzicale organizate într-un local public, pe care l-a închiriat pentru o perioadă în cursul anului 2023.
În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate aproximativ 2 kilograme de substanțe de tip cristal, din categoria drogurilor de mare risc și a celor cu efect psihoactiv (3-CMC și 2MMC) , sumele de 57.000 lei și 5.600 de euro, un pistol cu gaz, o macetă, 1 pistol cu bile, 32 de telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.
La datele de 21 și 22.03.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea a 12 inculpați (dintre care 4 minori), urmând să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași cu propunerea de arestare preventivă a acestora.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași”, au comunicat reprezentanții DIICOT București.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *