Fotografie misterioasă postată de SRI. Ce a vrut să transmită serviciul secret

sri, poza, antiterorist

X Press
1 Min Read

SRI a postat duminică dimineața o fotografie aparent neobișnuită, dar care a reușit să devină virală, cu mii de aprecieri, mesaje și distribuiri. Poza reprezintă un omagiu discret, cu ocazia Zilei Luptătorului Antiterorist.
Serviciul Român de Informații (SRI) a postat duminică dis de dimineață o poză aparent neobișnuită, o imagine misterioasă a unui vultur însoțit de denumirea „Brigada Antiteroristă” și 12 stele.

Fotografia nu are nicio altă explicație, în afara unui haștag simplu: „Ziua Luptătorului Antiterorist”.
Explicația este simplă doar pentru cei inițiați. Practic, 24 decembrie este Ziua Luptătorului Antiterorist, una din structurile cele mai importante ale SRI.

Unitatea Specială de Luptă Antiteroristă (celebra USLA), predecesoarea Brigăzii Antiteroriste, a fost înființată pe 15 decembrie 1977, ca urmare a unor amenințări teroriste de la acea vreme, care vizau direct România.

Ulterior, SRI a stabilit data de 24 decembrie ca fiind Ziua Luptătorului Antiterorist, pe care o sărbătorește în fiecare an.

Chiar dacă s-a adresat unui număr redus de destinatari, postarea SRI a devenit în scurt timp virală, cu circa 1.500 de aprecieri, mesaje și distribuiri. SRI a devenit, de altfel, recunoscut pentru postările sale concise, cu tâlc, distribuite cu diverse ocazii.

Sursa: Știrile PRO TV

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *