Furturi zilnice în centrele comerciale din Iași. Hoții fură din Palas tot ce văd în fața ochilor. Polițiștii nu mai fac față

X Press
3 Min Read
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 85?

Zeci de furturi din magazine au loc în fiecare zi în Iași. Cele mai multe au loc la Secția 3 Poliție. Polițiștii de la această secție sunt chemați zilnic de către comercianții din Palas deoarece aici au loc cele mai multe furturi din municipiu. Hoții fură haine și produse alimentare cu preponderență.

”În ziua de 21 iunie 2024, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Iași au fost sesizați prin apel 112 de către un agent de pază al unei societăți comerciale din Iași, cu privire la faptul că o tânără, de 22 de ani, a sustras bunuri din magazin.vDin verificările efectuate a rezultat faptul că aceasta ar fi sustras mai multe produse, cauzând un prejudiciu de 500 de lei. Toate produsele au fost recuperate. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.
*
În ziua de 22 iunie 2024, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Iași au fost sesizați prin apel 112 de către o persoană cu privire la faptul că un tânăr, de 18 ani, a sustras bunuri din magazin. Din verificările efectuate a rezultat faptul că acesta ar fi sustras mai multe articole vestimentrare, cauzând un prejudiciu de 160 de lei. Toate produsele au fost recuperate.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.
*
În ziua de 23 iunie 2024, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Iași au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie, de 46 de ani, a sustras bunuri din magazin. Din verificările efectuate a rezultat faptul că aceasta ar fi sustras mai multe produse, cauzând un prejudiciu de aproximativ 500 de lei. Toate produsele au fost recuperate.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.
*
Prevenire furturi din societăţi comerciale – recomandări din partea polițiștilor:
 să instalaţi un sistem de alarmă contra efracţiei;
 dacă firma deţine spaţii de depozitare exterioare este necesar un sistem de protecţie perimetrală;
 să montaţi un sistem de supraveghere şi înregistrare video;
 instalaţi un sistem de restricţionare şi control al accesului;
 montaţi uşi şi ferestre care să dispună de sisteme de închidere de înaltă siguranţă;
 asiguraţi suplimentar camerele pentru depozitarea valorilor, chiar dublarea pereţilor;
 un sistem de iluminare cu senzori de perimetru care se activează ori de câte ori se apropie cineva de magazin este util pentru a detecta mai uşor persoanele rău intenţionate;
 instruirea permanentă a angajaţilor trebuie să fie o prioritate. Aceştia trebuie să ştie sa recunoască un potenţial hoţ, cum să îl descurajeze şi cum trebuie sa reacţioneze. (spre ex. angajaţii nu trebuie să ţină banii proveniţi din vânzări sau cei proprii în vitrina sau sub raftul de pe care se vând produse).

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *