Locuințele din blocuri cu „bulină roșie” nu mai pot fi închiriate. Zeci de blocuri sunt în Tătărași, Podu Roș, Centru și Țuțora

X Press
1 Min Read

Noi reglementări legislative, intrate în vigoare în ianuarie 2024, modifică cadrul legal aferent regimului clădirilor încadrate în prima clasă de risc seismic (Rs I), respectiv acele imobile care sunt în pericol de prăbușire în cazul unui cutremur.

Locuințele din blocuri cu „bulină roșie” nu mai pot fi închiriate. Zeci de blocuri sunt in Tatarasi, Podu Ros, Centru si Tutora

Una dintre cele mai importante modificări face referire la faptul că proprietarii de apartamente din blocuri cu „bulină roșie” nu mai pot închiria locuințele către ale persoane. În caz contrar, ei riscă amenzi de până la 10.000 lei. Potrivit actului normativ, trebuie efectuate de către Primăria Iași, prin propriile organe de control. Pe raza municipiului Iași, sunt 63 de blocuri Rs I în zone precum Cantemir, Tătăraşi, Podu Roş, Centru şi Ţuţora.

Se interzice închirierea sau cedarea în comodat sau folosință a spațiilor cu destinația de locuință din clădirile încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa de risc seismic RsI, începând cu data încadrării în clasa de risc seismic RsI, până la recepția la terminarea lucrărilor de intervenții realizate în scopul creșterii nivelului de siguranță la acțiuni seismice al clădirii existente”, se precizează în Legea 426/2023, intrată în vigoare pe 3 ianuarie.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *