Medicii de la Parhon au dat o nouă șansă vieții la 4 pacienți. Au operat non stop de marți până vineri

X Press
1 Min Read

O săptămână de foc pentru echipele medicale implicate în activitatea de transplant. Începând de marţi și până în zorii zilei de ieri, au fost nu mai puțin de 3 prelevări de organe în 3 orașe diferite, în urma cărora 9 pacienți au beneficiat de o interventie de transplant organ.

Intervențiile de prelevare s-au realizat la Spitalul Spitalul Judetean de Urgenta „Dr Constantin Opris” Baia -Mare, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti – SUUB, și Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Datorită acestui efort colectiv, 2 pacienți au fost transplantați renal la ICUTR Cluj Napoca și alți 4 pacienți la Spitalul Clinic Dr. C I Parhon, Iasi, iar 2 pacienți au beneficiat de o intervenție salvatoare de transplant hepatic la Institutul Clinic Fundeni.

Datorită platformei europene de schimb de organe FOEDUS la care este inclusă şi Agenţia Naţională de Transplant, deoarece pe teritoriul României nu au existat receptori compatibili pentru plămâni, la Iaşi a fost prezentă o echipă de chirurgi din Elveţia.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *