Pentru elevii ieșeni urmează ”vacanța de ski” de la mijlocul lunii februarie. Care este starea pârtiilor din România

X Press
2 Min Read

La jumătatea lunii februarie elevii ieșeni vor intra în ”vacanța de schi” care durează o săptămână.

Iar numeroşi elevi profită de vacanţa respectivă pentru a se bucura din plin de ceea ce înseamnă practicarea sporturilor de iarnă şi, mai ales, a schiului. Însă, ideal ar fi ca cei care merg să schieze să se informeze în legătură cu mărimea stratului de zăpadă pe care l-ar putea descoperi la destinaţie.

Unde se schiază cel mai bine în România în această săptămâna

Valea Prahovei

Despre Valea Prahovei există informaţii care arată că avem un strat mai gros de zăpadă în zona Azuga şi chiar şi la Sinaia sau Predeal, în schimb este o oarecare problemă în ceea ce priveşte stratul de zăpadă de la Buşteni.

Chiar şi aşa, există zone unde autorităţile locale şi nu numai sunt pregătite să intervină cu tunuri cu zăpadă artificială, astfel încât să existe cât mai multe persoane care se bucură de practicarea unor sporturi de iarnă.

Alte staţiuni

În Oltenica, la Rânca şi la Voineasa, există un strat consistent de zăpadă, undeva la 20-27 de centimetri de zăpadă, iar un scenariu asemănător există şi în cazul altor staţiuni din diferite zone ale ţării.

De exemplu, pe pârtiile de la Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului am avea, de asemenea, un strat de aproape 20 de centimetri de zăpadă, în timp ce situaţia este ceva mai complicată la Vatra Dornei, strat de zăpadă de circa 11 centimetri, sau Moieciu, strat de zăpadă aproximativ la fel de gros ca la Vatra Dornei.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *