Peste 80% dintre mașinile BMW din România, implicate cel puțin o dată într-un accident. „Te invită să mergi mai repede”

X Press
2 Min Read

Peste 80% dintre mașinile marca BMW înamtriculate în România ar fi fost implicate cel puțin o dată într-un accident.

Asta arată un studiu recent, iar specialiștii au ajuns la concluzia că vina o poartă șoferii care vor să iasă în evidență, iar din această cauză conduc agresiv ori nu respectă regulile de circulație. Topul mărcilor de mașini avariate este completat de Honda, Hyundai, Porsche și Mitsubishi.

Potrivit unui studiu realizat de o platformă de verificare a autoturismelor, mașinile BMW sunt și cele mai mai avariate din România. 4 din 5 ar fi fost implicate într-un accident, adică peste 80% din cele înmatriculate.

Costel Ban, instructor de conducere defensivă: „BMW-ul este o mașină foarte bună, care te scoate cumva în evidență. Mașina te invită cumva să mergi mai repede. Posesorul unei asemenea mașini nu vrea să rămână cumva în coloană, vrea să fie întotdeauna primul. Și pentru asta cumva depășește la semafor sau încalcă reguli de circulație. Aici mai apare și numărul de mașini care sunt pe piață, cu cât sunt mai multe mașini cu atât probabilitatea ca ei să fie implicați într-un număr mai mai mare de accidente”.

Honda, Hyundai, Porsche și Mitsubishi completează primele 5 locuri ale clasamentului. În cazul autoturismelor marca Honda, explicația ar fi că sunt preferate adeseori de șoferi începători, fără experiență.

O altă explicație ar fi că unele mașini sunt cumpărate la mâna a doua după ce au fost implicate in accidente și încă au probleme tehnice.

TAGGED: ,
Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *