Primarul scoate de la “naftalină” toate promisiunile electorale înainte de alegeri. Agită iar proiectul parcării din cartierul Alexandru cel Bun

X Press
2 Min Read

Acum, cu o săptămână înainte de alegerile locale, parcarea “a crescut” de la patru etaje, la șapte. De asemenea, și prețul a crescut de patru ori. Încă din anul 2020, Primăria Municipiului Iași promitea construirea unei parcării supraetajate în cartierul Alexandru cel Bun. Valoarea contractului scos atunci la licitație era de aproximativ 8 milioane de lei, fără TVA. Iar singura ofertă depusă la procedura de licitație a fost respinsă, fiind cheltuiți 50000 de lei pentru actualizarea Planului Urbanistic Zonal. Imediat însă, proiectul a fost abandonat.

Cu o săptămână înainte de alegerile locale, Primăria Municipiului Iași a scos din nou la licitație proiectarea și execuția lucrărilor privind obiectivul „Construire parcare strada Mușatini, inclusiv branșamente la utilități”. Contractul valorează 36.764.069 de lei, fără TVA, aproximativ 7,38 milioane de euro, iar firmele interesate pot depune ofertele financiare până cel târziu la data de 10 iulie 2024.
Din 2020 și până în prezent, proiectul parcării s-a modificat: la început erau prevăzute 200 de locuri de parcare, în anul 2022 s-a modificat la 250 de locuri de parcare și un regim de înălțime D+P+3E+terasă. În prezent, potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), proiectul prevede 280 de locuri de parcare distribuite pe 7 etaje, D+P+4E+Terasă, dintre care 10 locuri destinate persoanelor cu dizabilități, dispuse pe parter și pe nivelurile superioare cu acces către casa scării dotată cu lift, 22 de locuri în cadrul demisolului, 30 de locuri pentru mașini electrice dispuse la nivelul parterului și a nivelurilor superioare, prevăzute cu stații de încărcare la nivelul parterului și 24 de locuri în spații neacoperite, la nivelul terasei.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *