Primavară caldă și ploioasă în următoarele 4 săptămâni. Prognoza METEO

X Press
2 Min Read

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 11 martie – 8 aprilie 2024. Spcialiştii ANM anunţă temperaturi peste cele normale în prima săptămână din aprilie. Până pe 1 aprilie, sunt prognozate ploi abundente în aproape toată țara.

“La începutul săptămânii viitoare, vremea va deveni deosebit de caldã în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua în vest şi sud-vest şi pe alocuri în rest. Precipitații vor fi și în regiunile din nord-vest şi în jumãtatea de sud-est. La altitudini mari, în Carpaţii Meridionali şi în nordul Carpaţilor Orientali vor fi lapovițe și ninsori. Vântul va sufla cu intensificãri în nord-vest, local în sud-est şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 11 şi 19 grade, iar cele minime între 3 şi 11 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei”, au explicat specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Prognoza meteo 11 – 18 martie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar la nivelul întregii țări.

Vremea 18 – 25 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 25 martie – 1 aprilie 2024

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în majoritatea regiunilor.

Vremea 1 – 8 aprilie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

TAGGED: , ,
Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *