Relu Fenechiu a scăpat de un un dosar penal legat de dotarea unor laboratoare informatice din școli. Clasare DNA

X Press
1 Min Read

DNA a clasat dosarul lui Relu Fenechiu, fost ministru PNL al Transporturilor în Guvernul Ponta și fost lider al PNL Iași, acuzat în 2016 că ar fi primit o mită de 4,3 milioane de euro pentru a facilita acordarea unui contract privind dotarea laboratoarelor informatice din școli. Această informație a fost confirmată oficial de către DNA într-un răspuns la o solicitare din partea G4Media.ro.

Decizia de clasare a dosarului a fost luată pe 23 ianuarie 2024 și este semnată de procurorul George Adrian Matei, conform unui document consultat de G4media.ro. Procurorul Matei este cunoscut pentru investigarea mai multor cazuri importante, printre care dosarul Vaccinurilor, în care sunt implicați fostul premier Florin Cîțu și foștii miniștri USR Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. El este, de asemenea, cel care a coordonat ancheta referitoare la angajările fictive de la Protecția Copilului Teleorman, care a dus la condamnarea fostului lider PSD Liviu Dragnea.

Conform ordonanței de clasare consultate de G4Media.ro, Relu Fenechiu a fost suspectat că ar fi intervenit la fostul ministru liberal al Educației, Cristian Adomniței, pentru a influența atribuirea contractului către compania Siveco SA România.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *