Sală plină de delegați PMP la Diaconescu, doar câțiva la Tomac, la Unirea de la Iași FOTO

X Press
3 Min Read

Fostul ministru de Externe și considerat președintele “de facto” a Partidului Mișcarea Populară (PMP) Cristian Diaconescu, a fost prezent la Iași cu ocazia Zilei Unirii. De asemenea, la Iași a fost și europarlamentarul Eugen Tomac, liderul contestat al celeilalte “aripi” din PMP.

In aceeași zi, adică pe 24 ianuarie, liderul filialei din Iași a PMP, Adrian Acostoaiei, a organizat pentru Cristian Diaconescu un congres la Palas unde au participat aproximativ 1000 de delegați. Sala era neîncăpătoare. FOTO

In aceeași zi, Petru Movilă a organizat la Hotel Unirea un eveniment asemănător pentru Eugen Tomac unde au participat câteva zeci de delegați, între care unul a dormit pe întreg parcursul intâlnirii. FOTO

De cealaltă parte, Cristian Diaconescu a transmis participanților că nu există un acord pentru formarea unei alianțe PMP-USR, așa cum a prezentat Eugen Tomac. El consideră că PMP ar trebui să-și consolideze poziția înainte de a evalua orice parteneriat în zona dreaptă a spectrului politic.

El a menționat că au avut discuții cu PNL, dar nu a confirmat existența unei colaborări viitoare cu acest partid.Despre existența grupului PMP ”secundar” a vorbit și Cristian Diaconescu, lămurind aspectele legale a ceea ce se întâmplă la Iași. “Există o problemă juridică internă. Sunt două cauze în Tribunal. Sunt două statute diferite ale partidului, cu două conduceri diferite. Problemele trebuie rezolvate cât de rapid, pentru că afectăm viaţa şi cariera multora dintre noi, oameni care nu doresc să se separe de PMP. Este nevoie de o decizie care ţine de raţiune. Soluţii se pot găsi pe baza unui compromis, pe baza unei negocieri, cum se întâmplă peste tot. Dacă există disponibilitate la un compromis, aici şi acum aş face negocierile. Prelungirea crizei interne ne afectează pe toţi”, a spus Cristian Diaconescu.Diaconescu a exprimat, de asemenea, opoziția sa față de alianța dintre PMP și USR și a subliniat că este crucial să se găsească soluții rapide pentru problemele interne ale partidului, pentru a evita impactul negativ asupra membrilor și carierelor acestora.
Prezent la evenimentele organizate la Iași cu ocazia Zilei Unirii Principatelor, Diaconescu a participat la manifestări alături de mai mulți lideri liberali, urcând pe aceeași scenă în Piața Unirii.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *