Start “Curăţenia de primăvara” în Iași! Trebuie să vă luați mașinile când echipele Salubris ajung pe strada dvs.

X Press
4 Min Read

Salubris S.A. şi Primăria Municipiului Iași vor demara la 1 martie 2024 “Curăţenia de primăvara” !

CE ESTE CURĂȚENIA DE PRIMĂVARĂ?

Primăvara este anotimpul curățeniei și ca în fiecare an , începănd cu luna martie societatea Salubris S.A., în calitate de operator de salubritate desfășoară în municipiul Iași acțiunea:”CURĂȚENIA DE PRIMĂVARĂ”.
Cu această ocazie, marți 27 februarie, ora 11.00 vor fi prezentate pe Bulevardul Stefan cel Mare din Iasi, resursele necesare desfășurării acestei acțiuni de amploare ce va începe la data de 1 martie a.c..

CURĂȚENIA DE PRIMĂVARĂ este o activitate programată în lunile martie – aprilie, la nivelul întregului oraș. Scopul acțiunii de salubrizare a căilor rutiere/pietonale și a mobilierului stradal, este ca printr-un efort concertat al comunității locale, să păstrăm orașul curat.

CÂND ARE LOC SALUBRIZAREA STRĂZILOR ?

“Curăţenia de primăvară” se desfășoară în acest an în perioada 01.03.2024–12.04.2024.
Echipele Salubris vor acţiona în cartierele oraşului, zilnic între orele 08.30 ÷ 18.00 conform programului prestabilit.
Programul de curaţenie de primăvară poate fi influenţat de starea vremii – activităţile din ziua aferentă urmând a fi reprogramate în caz de condiţii meteo nefavorabile.

CE TREBUIE SĂ RESPECTE CETĂȚENII ?

Pe toată durata acțiunii, în zonele în care se va acționa cu automăturători stradale se interzice parcarea autovehiculelor pe carosabil. Aceste acțiuni vor fi anunțate cu 24-48 ore înainte de data programată pentru salubrizarea mecanizată, atât în mediul on-line cât și fizic în zonele respective (de către Salubris S.A. și Poliția Locală Iași), prin flyere și afișe.

În zona și perioada planificată pentru salubrizare, proprietarii de autovehicule, trebuie să asigure eliberarea carosabilului pentru a facilita intervenția utilajelor de salubrizare – în caz contrar este posibil ca autovehiculele să fie ridicate şi să se aplice amenzi proprietarilor.

CUM SE POT IMPLICA CETĂȚENII PENTRU EFICACITATEA ACESTEI ACȚIUNI?

Dacă doriți să manifestaţi spirit civic în efortul comun de menținere a curățeniei în orașul nostru, vă rugăm să vă implicați în zona străzii pe care locuiți, prin :
• colectarea în saci rezistenți, a :
– eventualelor deșeuri rămase în zona autovehiculelor care nu au fost mutate de proprietari de pe carosabil, și au împiedicat utilajele societății Salubris să salubrizeze corespunzător zona de la bordură,
– deșeurilor menajere depozitate neconform în coșurile stradale de pe stâlpi
• depozitarea conformă a acestor saci cu deșeuri la punctele de colectare din zona străzii pe care locuiți – lângă containerele pentru colectarea separată a deșeurilor (sacii cu deșeuri de tip nisip/praf trebuind să fie inchiși, pentru a se evita împrăștierea acestor deșeuri în atmosferă) ;
• implicarea și a altor cetățeni în astfel de acțiuni civice, sau conștientizarea acestora privind necesitatea respectării mesajelor și activității Salubris S.A. ;
• să comunicați societăţii Salubris (pe site, mail, pagină de facebook sau direct angajaților din teren) eventualele sugestii privind optimizarea activității de salubrizare.

CUM POT AFLA CETĂȚENII CÂND VA FI CURĂȚATĂ STRADA LOR ?

• Urmăriți indicatoarele din zona în care locuiți !
• Accesați site-ul și pagina de facebook Salubris !

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *