Taximetriștii și șoferii de microbuze din Republica Moldova nu mai încap în Aeroportul Iași FOTO

X Press
2 Min Read

Lucrările de modernizare a Aeroportului Iași cât și suspendarea curselor aeriene din Chișinău sunt baza haosului care guvernează parcarea din aerogara ieșeană. Taximetriștii caută zilnic cele mai bune locuri de preluare a călătorilor iar acest lucru duce la conflicte între ei. La fel și șoferii de microbuze cu numere de Republica Moldova: se ceartă zilnic pentru călători și pentru un loc de parcare.

Ieri, jurnaliștii ziarului X Press au mers în parcarea aeroportului. Aici, ”și-au pus mâinile în cap”: șoferii de taxi se certau, unii dintre ei voiau să staționeze pe două rânduri, alții pe trei. Se înjurau ca la ușa cortului.

De asemenea, jurnaliștii au numărat în parcarea Aeroportului aproximativ zece microbuze din Republica Moldova. Unele efectuau curse private, posibil pirați, altele aveau tăblițe în parbriz care arătau destinațiille. De asemenea, erau microbuze cu numere de înmatriculare de Iași care mergeau în țara vecină, însă preponderent numere de Republica Moldova.

Șoferii de microbuze din Republica Moldova sunt în atenția reprezentanților Aeroportului de mai mult de un an. Aceștia s-au făcut cunoscuți ca fiind singurii ”cu tupeu” care aduceau călătorii până la intrarea în Aeroport. Toți ceilalți șoferi trebuiau să parcheze sau să staționeze în parcarea de la Ciric, deoarece se efectuau lucrări la Aeroport. Astfel, călătorii trebuiau să se deplaseze pe jos cu bagaje.

Dincolo de aceste aspecte, Aeroportul Iași arată ca din afara Uniunii Europene. Călătorii se amestecă cu muncitorii firmelor care lucrează la infrastructura aeroportului, sunt porțiuni închise de parcare delimitate cu garduri cât și o cantitate mare de zăpadă care nu are cine să o curățe. (Vlad MIRIA)

CITIȚI ȘI

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *