UAIC va construi o școală primară pe un teren de peste 2.000 mp în Copou

X Press
2 Min Read

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va primi în administrare un imobil de la Primăria Iași pentru a fi amenajată o școală primară. Imobilul este situat în zona Codrescu, în apropierea unei clădiri a UAIC dedicată liceului și a unei alte construcții universitare care urmează să fie transformată în școală gimnazială.

Terenul are o suprafață de peste 2.000 mp, iar clădirea-pavilion existentă ocupă o suprafață la sol de 466 mp. Valoarea de inventar a acestor bunuri se ridică la aproximativ 4 milioane de lei. Decizia de a da în administrare acest imobil va fi luată în ședința Consiliului Local din 28 februarie.

Conform unui raport de specialitate asociat proiectului de hotărâre, starea tehnică a imobilului necesită alocarea unor fonduri semnificative pentru investiții majore în reabilitare, modernizare și aducerea la standardele impuse de legislația în vigoare pentru activitatea de învățământ.

Universitatea și-a asumat responsabilitatea de a reabilita și transforma imobilul în spații moderne de învățământ, subliniind nevoia de a oferi un sistem educațional complet, începând de la grădiniță și până la nivelul postdoctoral. Rectorul UAIC, Tudorel Toader, a evidențiat faptul că imobilul solicitat este în apropierea altor construcții universitare, inclusiv o clădire dedicată ciclului liceal finalizată în 2023 și un imobil pentru ciclul gimnazial, programat să fie refuncționalizat în 2024.
FOTO: UAIC

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *