Uimitor. Bateria unei trotinete a explodat într-un bloc din Copou. Explozia a făcut o gaură în bloc VIDEO

X Press
2 Min Read

Explozia a avut loc la etajul cinci, în sufrageria unui apartament. Zeci de bătrâni au ieșit imediat afară. Bateria unei trotinete electrice care se afla în priză, la încărcat, a explodat.

“Explozie urmata de incendiu intr-un apartament de bloc, în mun. Iasi, bd. Carol, intervine Detasamentul 1 de Pompieri Iasi cu 2 autospeciale de stins incendiu, 1 autospeciala pentru salvari de la înălțime si o ambulanta SAJ tip B.

Bloc cu regim P+10 etaje. Aproximativ 25 de persoane s-au autoevacuat. Victima, bărbat, de aproximativ 30 de ani era conștientă când a fost preluată de către echipajul SAJ, prezenta arsuri la membrele inferioare si superioare. A fost afectat parțial peretele neportant și ferestrele balconului, explozia a avut loc în sufragerie”, au precizat reprezentanții ISU Iași.

Bateriile de acumulatori Li-Ion pot reprezenta un risc de incendiu. Cauza acestui risc este în principal electrolitul organic foarte inflamabil care se regăsește în aceste baterii de acumulatoare, precum și cantitatea semnificativă de energie stocată. Din acest motiv, bateriile de acumulatoare Li-ion trebuie menținute constant în condiții ambientale specifice și anumiți parametri electrici. Pot apărea defecțiuni chiar și în condițiile utilizării unui sistem de gestionare a bateriilor.

O singură celulă Li-ion defectă este suficientă pentru a declanșa procesul cunoscut sub numele de ambalare termică. Când una dintre celule se defectează, celulele din jur încep să se supraîncălzească în scurt timp și apare fenomenul de ambalare termică, ceea ce poate duce rapid la incendii devastatoare.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *