Un milion de pasageri pe Aeroportul Iași în 2024. Un milion de călători mânați pe jos în avioane, deși există aviobridge-uri FOTO

X Press
2 Min Read

O femeie care a aterizat pe Aeroportul Iași a fost declarată călătorul cu numărul un milion în acest an. Numărul de călători a fost procesat în anul 2024 mai repede decât în 2023. Șefii Aeroportului au făcut zeci de poze pe care le-au distribuit pe rețelele sociale. “Astazi a fost o zi specială pentru IASI Airport. Am intampinat-o cu bucurie pe doamna Cristina, pasagerul cu numarul un milion. Faptul ca sarbatorim trecerea pragului de 1.000.000 pasageri mai devreme decat anul trecut, indica o crestere a traficului în prima parte a anului, fată de 2023”, a scris directorul instituției, pe Facebook.
Numai că în poze, călătorul cu numărul un milion a coborât la Iași din avion pe o scară și a mers pe jos până în Aeroport, deși avem poduri rulante, numite și aviobridge-uri. Cu acestea, călătorii ar trebui să iasă sau să intre în avioane direct din/în aeroportul nou în care au fost investiți milioane de euro.
Noul terminal 4, cu o suprafață desfășurată de aproximativ 32.000 de metri pătrați, este al doilea ca mărime din țară, după cel de la Otopeni. Acesta este dotat cu trei aviobridge-uri care ar avea ca scop transportul pasagerilor din terminalul T4 direct în avion, însă ansamblurile nu pot fi folosite deoarece nu au fost angajați muncitori care să le manevreze.
Pe 15 august 2023, cele trei aviobridge-uri au ajuns la Aeroportul Internațional Iași iar montarea lor a avut loc pe 16 august 2023.
Valoarea totală a proiectului de modernizare Aeroportului Iași a fost de 447 de milioane de lei, aproximativ 90 de milioane euro. Terminalul 4 este cel mai mare terminal din țară, având o suprafață desfășurată de aproximativ 32.000 mp. În T4, pasagerii au la dispoziție șapte porți pentru „Plecări” și trei porți pentru „Sosiri”. Fluxurile sunt bidirecționale, 3,3 milioane de pasageri fiind procesați în fiecare an. (Vlad Mirea)

Share This Article
1 Comment
  • Domnule reporter..pasagerul cu numarul 1 milion nu a coborât pe o scară improvizată. Aeronava respectivă e de tip ATR-72 și are scară încorporată in ușa avionului. Pe acolo se face accesul pasagerilor in avion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *