Un polițist din Ruginoasa a dat în vileag patru șoferi care au încercat să îl mituiască

X Press
1 Min Read

În data de 24.04.2024, un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi – Secţia 10 Poliţie Rurală Ruginoasa, fiind în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, împreună cu un alt agentul de poliţie, a sesizat la Sistemul Call-center anticorupție 0800.806.806 al Direcției Generale Anticorupție, o faptă de dare de mită.

Acesta a semnalat faptul că un cetăţean oprit în trafic le-a promis, iniţial, câte 100 de euro fiecăruia, pentru a nu i se aplica o sancţiune contravenţională la Legea 61/1991, întrucât a refuzat să se legitimeze. Ulterior, acesta le-a oferit efectiv suma de 100 de euro.

Agenţii de poliţie au refuzat categoric oferta persoanei în cauză şi au dispus în continuare măsurile legale.

Situaţia de fapt a fost filmată cu camera body-worn din dotarea poliţistului denunţător iar lucrătorii S.J.A. Iaşi pun în executare activităţile procedurale dispuse de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Precizăm faptul că același agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi – Secţia 10 Poliţie Rurală Ruginoasa a mai sesizat alte 3 fapte similare la Call-center anticorupție 0800.806.806, în ultima lună.

Sursa: Direcția Generală Anticorupție Iași

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *