Un șofer de ambulanță a suferit un atac cerebral în timp ce mergea la o intervenție

X Press
2 Min Read

Un ambulanțier în vârstă de 57 de ani, de la substația de ambulanță Rădăuți a SAJ Suceava, a făcut, sâmbătă, un accident vascular cerebral (AVC) în timp ce se afla la volan, în misiune de salvare.

Ambulanța plecase de la Rădăuți spre o pacientă din Horodnic de Jos, iar la intrarea în această localitate, șoferul ambulanței a suferit un AVC. Purtătorul de cuvânt al SAJ Suceava, dr. Adriana Morari, a confirmat că ambulanțierul a făcut AVC în timpul serviciului. Potrivit medicului, ambulanțierul a suferit un AVC cu deficit neurologic, dar fără pierderea stării de conștiență. „S-a intervenit rapid, ajungând la Suceava, unde este centru regional de stroke. A avut șansa să fie în prezența unui asistent medical care a sesizat rapid deficitul neurologic și nu s-a întâmplat nici un accident sau greșeală de condus. Inițial a fost internat la ATI, acum e la secția Neurologie. Sperăm să aibă o evoluție bună”, a declarat dr. Morari.

Un șofer de ambulanță a suferit un atac cerebral în timp ce mergea la o intervenție

Purtătorul de cuvânt al sindicatului de la Ambulanță, Robert Rotariu, și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu apariția unor astfel de cazuri în rândul angajaților de la Ambulanță, pe care le corelează cu nivelul ridicat de stres și cu munca foarte dificilă. Robert Rotariu a declarat că în cazul menționat pe colegul său „numai o minune l-a ferit de o tragedie”. „Colegul asistent medical a văzut că ambulanțierul nu schimbă viteza și motorul se turează foarte tare, iar când l-a întrebat ce se întâmplă, crezând că este o problemă tehnică, a realizat că acesta nu poate articula corect cuvinte. I-a cerut să tragă pe dreapta. Colegul cu AVC a reușit să oprească în siguranță, iar colegul asistent i-a administrat medicația și a așteptat echipajul de sprijin. Ulterior starea lui s-a agravat și a fost nevoie de intervenție chirurgicală. Acum este stabil și sperăm să se recupereze cât mai repede posibil”, a afirmat Robert Rotariu.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *