Unde se duc banii CJ Iași în acest an. Mai multe drumuri din județ, modernizate

X Press
3 Min Read

Bugetul CJ Iași în acest an este orientat către investiții (182 milioane lei), educație (137 milioane lei), sănătate (120 milioane lei) și asistență socială (33 milioane lei). Cel mai semnificativ proiect vizează furnizarea mobilierului, materialelor didactice și a echipamentelor digitale pentru școli, reprezentând o investiție PNRR ce depășește suma de 100 milioane lei, potrivit apix.ro.

În privința parcurilor industriale, Consiliul Județean Iași a alocat fonduri pentru cel de la Lețcani (12,9 milioane lei, în curs de finalizare), Pașcani (4,3 milioane lei, în fază de proiectare) și Holboca (0,5 milioane lei, în fază de proiectare).

Referitor la infrastructura rutieră, principalele investiții prevăzute în bugetul Consiliului Județean includ:

-modernizarea DJ282A Popricani – Larga Jijia: 63,2 milioane lei;
-modernizarea DJ282D Potângeni – Românești – Podu Iloaiei – Popești – Mădârjac (23 milioane lei);
-modernizarea DJ282B intersecție DN24C – Bivolari – Traian – Spineni – intersecție DJ 282F (19,8 milioane lei);
-modernizarea DJ249A, pe sectorul Mânzătești – Ungheni (16,9 milioane lei);
-modernizarea DJ201C lim. jud. Neamț – Răchiteni – intersecție DN28 (15,5 milioane lei);
-modernizarea DJ249 Hermeziu – Vladomira (8,6 milioane lei)
axa rutieră Iași – Suceava (8,5 milioane lei, plăți rămase de achitat)
modernizarea DJ208I Blăgești – Crivești – Vânători (8,3 milioane lei);

În domeniul sănătății, unul dintre proiectele majore vizează dotarea Spitalului pentru Copii „Sf. Maria” cu echipamente și materiale pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale – o investiție PNRR de 31 milioane lei, alături de alte proiecte în cadrul aceleiași unități, care totalizează aproape 60 milioane lei, la care se adaugă încă 16 milioane lei – un proiect propriu al Consiliului Județean pentru extinderea și dotarea unității de urgență din cadrul spitalului menționat.

În afara echipării școlilor, alt proiect major în acest sector presupune achiziția de microbuze electrice pentru transportul elevilor, o inițiativă PNRR evaluată la 36 milioane lei.

Nu în ultimul rând, în acest an vor demara lucrările de reabilitare a clădirii Filarmonicii (va fi semnat contractul de lucrări și va fi dată „prima lopată”) și se vor pune bazele construirii unui nou sediu pentru Opera Iași.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *