Universitatea de Medicină Iași va construi o clădire de 10 milioane de euro lângă Piața Națiunii FOTO

X Press
1 Min Read

Universitatea de Medicină Iași va construi o nouă clădire în spatele sediului din Piața Națiunii, unde va investi 10 milioane de euro.

Universitatea are în proprietate în zona Pieței Națiunii un teren cu o suprafață de aproximativ 16.400 mp. Pentru noul imobil este rezervată o suprafață de aproape 1000 mp. Pe acest teren se află acum mai multe construcții care vor fi demolate.
Imobilul va avea două etaje. La parter va fi o sală de mase cu 132 de locuri, la etajul întâi vor fi 168 de locuri, iar la etajul al doilea vor fi spații de recreere și lectură în bibliotecă virtuală (142 de locuri), alături de spații tehnice. Funcțiunile propuse pe amplasament vor avea circuit închis și vor fi utilizate numai de studenții și de cadrele didactice de la UMF

În jurul noii clădiri vor fi amenajate mai multe spații verzi, iar inițiatorii proiectului spun că suprafața „verde” actuală va crește de 9 ori. „Proiectul de arhitectură introduce spații verzi cu o creștere de circa 9 ori față de situația existentă, spații ce sunt valorificate din punct vedere ecologic și estetic”, se mai precizează în proiect.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *