Vești proaste pentru fumători. Țigările se scumpesc iar de pe 8 aprilie

X Press
2 Min Read

Fumătorii din România se confruntă cu o nouă lovitură financiară, deoarece British American Tobacco (BAT), liderul pieței de țigări, anunță o nouă majorare a prețurilor.

Conform informațiilor obținute exclusiv de Economedia, începând cu data de 8 aprilie, pachetul de țigări va costa cu încă un leu mai mult.

Această creștere marchează a doua majorare a prețurilor de către BAT în 2024, și a cincea în decursul ultimului an, având în vedere că și în 2023 au avut loc trei ajustări de prețuri. În urma acestui nou anunț, prețul mediu al pachetului de țigări al BAT va crește cu încă un leu, ajungând la un total de 4 lei pe pachet în mai puțin de un an și jumătate.

BAT a informat că această creștere va afecta prețurile unor dintre cele mai populare mărci de țigări. Astfel, Pall Mall va ajunge la 26,5 lei pe pachet, Kent Blue la 27,55 lei, Rothmans Blue la 27,5 lei, Vogue la 28,5 lei și Viceroy Red la 26 lei. Având aproximativ 50% din cota de piață a țigărilor din România, deciziile BAT pot influența semnificativ consumatorii și competitorii.

Este de remarcat faptul că BAT a mai implementat creșteri de prețuri la țigări pe 15 ianuarie 2024 și 3 iulie 2023, tot cu un leu pe pachet. În plus, în 2023, au avut loc două alte majorări în aprilie și ianuarie (și decembrie 2022), câte 50 de bani fiecare.

Deși JTI și Philip Morris, ceilalți doi mari jucători din piață, încă nu au operat scumpiri în acest an, se așteaptă ca aceștia să urmeze exemplul liderului pieței, conform tendințelor anterioare. În contextul unei creșteri constante a prețurilor, fumătorii din România se află într-o situație dificilă, iar impactul acestei majorări se va face resimțit în buzunarele acestora începând cu data de 8 aprilie.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *