1.500 lei amendă dacă dai cu aspiratorul în apartament între orele 15 și 17. Ce lege poți încălca?

X Press
2 Min Read

Cei care se apucă de curățenie în intervalele de timp în care ar trebui să păstreze liniștea trebuie să știe că riscă o amendă de 1.500 de lei.

Românii care nu respectă orele de linişte la bloc în 2023 riscă amenzi de mii de lei.

Maşina de spălat zgomotoasă te poate costa 1000 de lei, bormaşina ajunge la 1.500 de lei, iar tot atât și dacă pornești aspiratorul la ore nepotrivite.

Astfel, reclamațiile vecinilor te pot face să scoți bani buni din buzunare.

Orele de odihnă, respectiv orele de liniște de la bloc, sunt prevăzute în Legea nr. 61/1991. În cazul în care legea nu este respectată, veți primi amenzi usturătoare.

Mulţi dintre noi avem tendinţa să asimilăm regula orelor de linişte la bloc cu vremuri de mult apuse însă trebuie să ştiţi că există o lege care spune că cei care nu respectă orele de linişte riscă amenzi de mii de lei.

Conform legii, orele în care trebuie să respectăm liniştea la bloc sunt 22.00-08.00 şi 13.00-14.00.

Însă, programul de linişte poate suferi modificări în urma unei eventuale decizii a adunării generale a asociaţiei de proprietari, existând cazuri unde se mizează pe ideea ca programul de linişte din timpul zilei să fie cuprins între orele 13.00 şi 16.00.

Cei care nu respectă orele de linişte la bloc riscă amenzi de până la 1.500 de lei. Suma se măreşte în cazul în care persoana vizată nu este la prima abatere.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *