600 de locuri noi de parcare la aeroportul Iași. 10 lei/ora, cum vi se pare tariful?

X Press
2 Min Read

Consilul Judefţean Iaşi anunţă, miercuri, că lucrările la parcarea nouă de la aeroport s-au finalizat în ultimele zile ale anului 2023. Aceasta are 600 de locuri, cu spaţii special amenajate pentru taxiuri şi autobuze şi cu bretea Kiss & Ride. În această perioadă se face recepţia lucrărilor la noul terminal, iar prima cursă va avea loc în luna mai, relatează News.ro.

”Lucrările la parcarea nouă de la IASI Airport s-au finalizat în ultimele zile ale anului 2023, fiind turnaţi ultimii metri de asfalt şi montându-se noile bariere, staţiile de încărcare, afişajele electronice şi camerele video. Astfel, se redirecţionează fluxul de maşini pe un alt traseu, prin noul sens giratoriu, iar după recepţia sistemului nou de management al parcării, Aeroportul Internaţional Iaşi va avea practic o parcare modernă de 600 locuri, cu spaţii special amenajate pentru taxiuri şi autobuze, cu bretea Kiss & Ride, cu tarife flexibile pentru scurtă şi lungă durată şi cu posibilităţi multiple de plată”, anunţă, miercuri, Consiliul Judeţean Iaşi, într-o postare pe pagina de Facebook.

Anterior, preşedintele Cinsiliului Judeţean, Costel Alexe, a anunţat că a început procesul de recepţie a noului terminal de la aeroport.

„În 2020 am prins ultimul avion, iar în 2023 am ajuns la destinaţie cu proiectul de extindere şi modernizare a Aeroportului Internaţional Iaşi”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe.

Noul terminal – T4 – are o suprafaţă desfăşurată de peste 31 de mii de metri pătraţi, trei niveluri şi o capacitate de procesare de 3,5 milioane de pasageri pe an.

Potrivit datelor transmise de ofifcialii aeroportului, noul terminal va deservi zborurile internaţionale.

”Terminalul T4, al doilea cel mai mare din ţară, este cea mai amplă investiţie din istoria Aeroportului Internaţional Iaşi”, au transmis orficialii aeroportului.

Costel Alexe a anunţat că prima cursă din noul terminal va fi operată în luna mai, către Stuttgart.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *