9.900 lei ca să trăiești decent în Iași. Unde este cel mai scump de trăit în România

X Press
2 Min Read

Conform unui site internațional care calculează costurile vieții, o familie compusă din patru membri are nevoie de puțin peste 10.000 de lei lunar pentru a trăi decent în marile orașe din România.

Costurile vieții în România sunt semnificativ mai mici decât în multe alte țări europene și din afara Europei. De fapt, există chiar un clasament al orașelor în funcție de costul vieții. De exemplu, în Cluj, o familie cu patru membri necesită peste 10.600 de lei lunar pentru a asigura un trai decent. Asta înseamnă că, pe cap de membru, suma necesară este de 2650 de lei lunar. Brașovul urmează imediat, unde pentru o familie cu patru membri, costurile necesare sunt puțin peste 10.300 de lei lunar pentru un trai decent, iar pentru un individ singur cheltuielile ajung la 2575 de lei. Timișoara are costuri similare, unde cheltuielile lunare pentru o familie sunt peste 10.200 de lei, iar pe cap de locuitor ajung la 2550 de lei. În toate aceste cazuri, costurile chiriei nu sunt incluse. În Iași, cheltuielile lunare pentru o familie sunt peste 9.900 de lei, iar pe cap de locuitor de 2475 lei.

Cel mai scump oraș din România, în ceea ce privește nivelul de trai, este Constanța. Cheltuielile depășesc 11.600 de lei pentru o familie și ajung la 2900 de lei pentru o singură persoană. În București, prețurile sunt similare cu cele din Cluj și Timișoara.

TAGGED: , ,
Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *