Valul polar vine peste România. Când vor ajunge temperaturile până la -20 de grade. Avertismentul ANM

X Press
2 Min Read

Elena Mateescu a vorbit vineri seara, în exclusivitate la emisiune „LIVE” cu Rotaru și Kiss, despre valul de ger care se va abate peste România. În țară, marți și miercuri se vor consemna temperaturi de până la -20 de grade, spune directorul ANM, dar este posibil ca un astfel de episod să se repete și după 18 ianuarie.

Duminică, în zona Moldovei, maximele nu vor depăși, în nordul regiunii, un grad, două. O scădere mai mare, cu 10-15 grade de la o zi la alta. Iar luni, masa de aer polar va cuprinde toată țara. Asta înseamnă că, vremea va fi în răcire semnificativă, chiar geroasă în toată țara, atât ziua, cât și noaptea. Pentru că ziua, luni, maximele vor fi negative în aproape toată țara, cu mici excepții în zona de sud-est, posibil 1-2 grade Celsius, în timp ce în restul țării vor fi maxime de 10 grade în Moldova, în depresiuni. Temperaturile vor ajunge la -15, -20, cu siguranță, în depresiuni.

Începând de mâine vom avea și ploi începând din partea de vest, îmn centru, în Transilvania și în zonele nordice, după care masa de aer rece va permite transformarea în ninsori. Dar asta se va întâmpla duminică.

TAGGED: ,
Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *