A scăzut rata criminalităţii de pe străzi în Iași

X Press
1 Min Read

În Iaşi, anul trecut, rata criminalităţii de pe străzi a înregistrat o scădere de 10,62% faţă de 2022, cu un total de 1.355 de infracţiuni înregistrate, în comparaţie cu 1.516 în anul precedent.

Printre factorii care au contribuit la reducerea numărului de infracţiuni se numără o aplicare mai strictă a legii din partea autorităţilor statului, lucru ilustrat de creşterea numărului de procese verbale întocmite pentru încălcarea normelor sociale, care au crescut de la 21.332 în 2022 la 24.926 în 2023.

Aceste date au fost făcute publice în cadrul unei întâlniri desfăşurate la Primărie, în ziua de luni, ocazie cu care a fost prezentat raportul de activitate al Poliţiei Locale pentru anul 2023. Primarul Mihai Chirica a subliniat că Iaşiul devine tot mai sigur conform statisticilor şi clasamentelor europene, contribuţia Poliţiei Locale fiind esenţială. El a subliniat că asigurarea liniştii şi a integrităţii oraşului cu aproximativ 400.000 de locuitori este o sarcină dificilă, dar consideră că poliţiştii locali îşi îndeplinesc misiunea cu onoare. Concluzia lui este că un oraş sigur înseamnă o viaţă mai bună şi mai frumoasă pentru toţi locuitorii Iaşului, inclusiv pentru copii şi familiile lor.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *